İstanbul’daki Kayıp Berzeg Gelişmeleri: Yeni Detaylar!

Kemik parçaları ve eşyalar bulunmuştu... Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında eğitimli köpek sayısı artırıldı

İstanbul’daki Evinden Kaybolan Korhan Berzeg’in Son Durumu

ABD’de Dünya Bankası’nda ‘Asya Direktörü’ olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, 2023 Mayıs’ta eşi Angela Berzeg ile Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evinden doberman cinsi köpeği ‘Tina’ ile yürüyüşe çıktıktan sonra kayboldu. Aramalar sonuçsuz kalırken, Tina kaybolmasının ardından 74 gün sonra evine geri döndü. Arama çalışmaları ise Berzeg’in kaybolmasından 130 gün sonra sonlandırıldı.

312 gün sonra Gelgeç Mahallesi’nde Berzeg’e ait kimlik, kredi kartı, kıyafet ve insana ait kemik parçaları bulundu. Jandarma ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürürken, kemik parçaları ve eşyalar incelenmek üzere İstanbul’a gönderildi. Doku olmayan kemik parçaları DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, Berzeg’in kızı Nisa Berzeg, DNA örneği vermek üzere Türkiye’ye geldi.

Arama çalışmaları devam ederken, 24 Nisan’da başlatılan çalışmalarda 4 kadavra köpeği ve 59 personel sayısıyla detaylı aramalar sürdürülüyor. Ekipler, Berzeg’in evinin bulunduğu Armutlu Mahallesi ve çevresinde detaylı incelemeler yapıyor. Ancak, engebeli arazinin ve sık bitki örtüsünün çalışmaları zorlaştırdığı belirtiliyor.