İstanbul’dan Antalya’ya Taşınmak İsterken Yaşanan Korkunç Saldırı: Yasemin Uzunçelebi’nin Hayatı Alt Üst Oldu

Yasemin’in davasında dayak rötarı

İstanbul’dan Antalya’ya taşınma planları yapan Yasemin Uzunçelebi, 5 Ekim 2021 tarihinde evini taşırken korkunç bir saldırıya maruz kaldı. Evine gizlice giren ve daha önce evlilik teklifini reddettiği Mehmet Yıldız, Yasemin’in üzerine kimyasal bir madde döktü ve hemen kaçtı. Yasemin Uzunçelebi’nin yüzü ve vücudu, henüz tespit edilemeyen kimyasal madde nedeniyle büyük zarar gördü ve neredeyse tamamen eridi. Adli Tıp Kurumu, Yasemin’in %95 engelli olduğunu tespit etti. Saldırgan Mehmet Yıldız, daha önce 16 ayrı suçtan sabıkası bulunan birisiydi. Polis tarafından yakalandı ve tutuklandı, ardından cezaevine gönderildi. Hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Mehmet Yıldız’ın duruşması, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılacaktı. Ancak, cezaevinde dayak yediği ve Adli Tıp Kurumu’nda olduğu ortaya çıktı. Mehmet Yıldız’ın avukatı Alaaddin Balcı, duruşmada söz aldı ve “Basında çıkan haberler yüzünden müvekkilim, kaldığı koğuşta bir süre önce saldırıya uğradı. Yaralandı ve kırık oluştu. Şu an Adli Tıp Kurumu’nda bulunuyor” dedi. Mahkeme, sanığın son savunmasını almak için duruşmayı erteledi.

Geçtiğimiz pazar günü Hürriyet gazetesine konuşan Yasemin Uzunçelebi, “Toplum içine karışmayı özledim. Eski gücüme geri dönmek istiyorum. Kendi yüzümü doya doya aynada görmek istiyorum” diye konuştu.