İstanbul’un Fethi’nin 570’inci Yıldönümü Kutlama Programında İmamoğlu’ndan Değişim İradeye Vurgu

İmamoğlu: Kişisel olarak bu sonuçlardan elbette üzgünüm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Etkinlik Alanı’nda İstanbul’un Fethi’nin 570’inci Yıldönümü Kutlama programı düzenledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu halka hitap ederek, tarihin, kültürün ve ulusal gururun önemine değindi. İstanbul, kıtaların birleştiği ve uygarlıkların buluştuğu bir şehirdir ve İstanbul’un fethi, genç padişah Mehmet’in cesaret, deha ve liderliği sayesinde gerçekleştirildi. İstanbul, adalet, hoşgörü ve hukuka saygının simgesidir ve Fatih’in ve Atatürk’ün emanetini sonsuza kadar yaşatmalıyız.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirerek, sonucun ülkemize hayırlı olmasını diledi ve Millet İttifakı olarak seçimi kazanamadıkları için üzgün olduğunu belirtti. Kendisi, seçim öncesinde söylediği sözleri inanarak söylediği için sonuçlardan dolayı düşünceli ve kaygılı olduğunu ifade etti. İmamoğlu, demokratik mücadelenin devam edeceğini ve Türkiye toplumunun daha iyi bir hayat, daha adaletli bir düzen, daha müreffeh bir toplum istediğinin altını çizdi.

Son olarak, İmamoğlu, hatalardan ve eksikliklerden ders alarak, Türkiye’nin değişim isteyen milyonlarıyla birlikte zorlukları aşacaklarını söyledi. İmamoğlu, “Sırt sırta verirsek ve inanırsak, en imkansız görünenlerin bile imkansız olmadığını göstereceğiz” dedi. Bu sözler, Türkiye’nin geleceği için umut verici bir mesajdır.