İstanbul’un ortasında kurbanlık hayvanlar otlatılıyor

"Burası İstanbul'un ortasında bir yayla"

İstanbul’un Avcılar ilçesinde kurbanlık ve adaklık hayvan yetiştiren Yakup Baş’un hayvanları çarpıcı bir yerde otlatılıyor. Genellikle büyükbaş hayvanlarını kapalı alanda besleyen Baş, koyun, keçi ve oğlaklarını ise TEM Otoyolu ve tren hattının yanındaki geniş arazide otlatıyor. Ispartakule’deki çok katlı binaların hemen yanında otlatılan bu küçükbaş hayvanlar, şehrin ortasında doğal bir görüntü oluşturuyor.

Baş, bu yıl kurbanlık maliyetlerinin geçen yıla göre 2-3 kat arttığını ifade etti. “Geçen sene 2 bin liraya aldığınız hayvan bu sene 5-6 bin lira. Her şey arttı, yemler de, kurbanlık hayvanlar da. Burası, İstanbul’un ortasında bir yayla gibi. Köyü terk ettik ve buraya geldik. Büyükbaş içeride, içeriden kurbanlık isteyenler içeriden alıyor, yaylalarda otlatmak isteyenlere ise burada otlatıyoruz.”

Baş, koyunların 6-7 bin lira, koçların 9-11 bin lira, büyükbaş hayvanların ise 40 bin liradan 130-140 bin liraya kadar satıldığını açıkladı. Hayvancılıkla uğraşan Baş, buranın havasının Samsun Alaçam ilçesindeki Türkmen yaylasının havası gibi olduğunu belirterek, hayvanların hem orada hem de burada beslenerek, lezzetli etlerinin olduğunu da ekledi. Kesim işlemleri de burada yapılmaktadır.