İstiklal Caddesi’nde Polise Saldırı Olayı

Arkadan yaklaşıp ensesinden bıçakladı... Polise ‘sinsi’ saldırı

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde Polis Memuruna Saldırı

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi Tünel Çıkışı’nda dün sabah meydana gelen olayda, sabit nokta görevi yapan bir polis memuruna arkadan yaklaşan bir saldırgan, elindeki bıçakla polisin ensesine sapladı ve olay yerinden koşarak kaçtı. Yaralı polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganın Oytun I. (34) olduğunu belirledi ve şüpheli Kasımpaşa’da bir parkta yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamada, saldırganın “uyuşturucu madde kullanmak” ve “kişilerin huzurunu bozmak” gibi suçlardan kaydının olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Saldırganın emniyetteki işlemleri sürerken, tedavi altındaki yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırı anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Saldırganın Polise Düello İsteği

Oytun I.’nın sosyal medya hesabında polise meydan okuduğu görüntüler ortaya çıktı. 4 ay önce kaydedilen bir görüntüde saldırganın, “O polisi düelloya davet ediyorum. Teke tek erkek erkeğe kavga etmek isterim” dediği görüldü.