İsveçli Uyuşturucu Çetesinin Türk Uyruklu İsveçliler Arasında Çıkardığı Silahlı Çatışma – Sarıyer Hadım Koru Caddesi Olayı

Sarıyer'de kafe cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde Hadım Koru Caddesi üzerinde bulunan bir kafenin önünde, gece saat 23.30 sularında, 3 Türk uyruklu İsveç vatandaşıyla bir Türk uyruklu İsveç vatandaşı olan Mazlum Ayrancı arasında silahlı bir çatışma yaşandı. Çatışma sonucunda 26 yaşındaki Mazlum Ayrancı hayatını kaybederken, 33 yaşındaki Umut Koyuncu yaralandı. Üç saldırgan olay yerinden kaçtı.

Kayıp Mazlum Ayrancı’nın babası Tuncay Ayrancı, oğlunun İsveç’te aranan ve kırmızı bültenle aranan Rawa Majid ile husumetli olduğunu belirtti.

Güvenlik kamerası görüntülerine göre, çatışmanın İsveçli uyuşturucu çetesinin üyeleri arasında çıktığı anlaşılıyor. Görüntülerde, kafeye giren grupun daha sonra dışarı çıktığı ve kafenin önünde tartıştığı görülüyor. Tartışmadan sonra silahların çekildiği ve karşılıklı ateş edildiği görülüyor. Bir kişinin vurularak yere düştüğü de görüntülerde yer alıyor.

Yargıtay Başkanı Seçimi Sonuçları

Yargıtay Başkanı Seçimi Sonuçları

Yargıtay Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresi pazar günü itibarıyla doldu. Yüksek Mahkeme yeni başkanını belirlemek için seçim sürecine girdi.

Yargıtay üyeleri, yeni başkanın belirleneceği sandık için pazartesi günü saat 08.00’de sandık başına gitti. Ancak ilk 8 turda hiçbir aday, 175 oyu geçemeyerek seçimin sonuçsuz kalmasına neden oldu.

24 Mart 2020’de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Akarca ile diğer aday Ömer Kerkez arasındaki rekabet dokuzuncu turda da devam etti. Dokuzuncu turda Mehmet Akarca 119 oy alırken, Ömer Kerkez ise 138 oy aldı. Ancak her iki aday da salt çoğunluğu sağlayamadığı için oylama onuncu tura kaldı.

Seçim süreci devam ederken, Yargıtay Başkanı’nın belirlenmesi için heyecanlı bekleyiş sürüyor.