İşyerinde Gerçekleşen Cinayette Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Arttı

Özel ekip yakaladı

Bir işyerinde gerçekleşen dehşet verici olayda Batuhan Bayındır (20) ve Yunus Emre Erzen (24) hayatını kaybetti, Yusuf Erzen (21) ise yaralandı. Polis ekipleri saldırganların yakalanması için soruşturmayı titizlikle yürütmek üzere tüm kolluk birimlerini dahil etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaya müdahale edilmesini ve soruşturmanın dikkatli bir şekilde yürütülmesini istedi. İstanbul polisi, cinayetin ardından kayıplara karışan Servet Özer, tetiği çeken Tarık Özer ve oğlu Azat Özer’i bulmak için özel bir ekip kurdu. İlk olarak kaçmalarına yardım eden Hüsamettin A. yakalandı. Aynı anda Büyükçekmece’de saklandığı belirlenen Servet Özer ikili kelepçe ile polisler tarafından neredeyse sürüklenerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Kısa bir süre sonra Tarık Özer, oğlu Azat Özer ve şüphelilere yardım eden Vedat E., Erdal A. ve Ercan T. de gözaltına alındı. Cinayetle ilgili gözaltına alınanların sayısı 8’e ulaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Şüphelilerin tamamı gözaltına alındı. Bu konuyla ilgili sosyal medyada yapılan 35 bin 368 paylaşımın 9 bin 220’sinin bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesap, 5 bin 136’sının FETÖ bağlantılı hesap ve 2 bin 898’inin PKK bağlantılı hesap olduğunu tespit ettik. Boşuna olumsuz algı oluşturmaya çalışmayın. Suçlularla mücadelemiz sürekli devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Tarık Özer’in 1, Servet Özer’in 9, Murat Özer’in 3, Yunus Emre Erzen’in 7, Batuhan Bayındır’ın 3 ve Yusuf Erzen’in 1 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Olay yerinde 2 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek ve 50 adet 9 mm fişek ele geçirildi.

Otopsi sonuçlarına göre, Yunus Emre Erzen’in sırt, sol ve sağ ayağı ile sol elinden 8 kurşunla öldüğü belirlendi. Batuhan Bayındır ise sırt ve sol dizinden vurularak hayatını kaybetti. Yaralı Yusuf Erzen ise diz altından bir kurşunla yaralandı.