İtalya’da Tutuklu Suç Örgütü Lideri ve Şüpheliler Hakkında Dava

Barış Boyun suç örgütünün anatomisi

İtalya’da Tutuklu Bulunan Suç Örgütü Lideri ve Şüpheliler Hakkında Dava Açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 574 sayfalık iddianameye göre, Türkiye’ye iadesi istenen suç örgütü lideri Barış Boyun ve yanındaki şahıslara karşı dava açıldı. İddianamede, 8 kişinin maktul, 136 kişinin müşteki, 6 kişinin müşteki-şüpheli, Barış Boyun’un yanı sıra “Daltonlar” olarak bilinen ve Boyun grubu ile hareket eden lider Beratcan Gökdemir’in de aralarında bulunduğu 305 kişinin şüpheli olarak yer aldığı belirtildi.

Iddianamede, suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen 95 eylemin detaylı olarak anlatıldığı aktarıldı. Suç örgütü lideri veya üyelerinin eylemlerinden sonra kaçak olarak yurtdışına kaçırıldığı, cezaevinde tutulan örgüt mensuplarının ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığı ve örgüt üyelerine adli destek sağlandığı iddia edildi.

Örgüt üyelerinin sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandığı vurgulanan iddianamede, özellikle genç yaş grubundaki vatandaşları etkileyerek örgüte katılım sağladıkları belirtildi. Suç örgütü lideri Barış Boyun’un talimatları doğrultusunda şarkılar yazdırılarak örgüt propagandasının yapıldığı ifade edildi.

İddianamede ayrıca, suç örgütü üyelerinin silah ticareti, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti gibi suçları işlediği, örgüt içindeki gençlerin suça teşvik edildiği ve örgüt liderlerinin sosyal medya üzerinden örgütlenmeyi sağladığı bilgilerine de yer verildi.

Dava dosyasında yer alan sesli mesajda, bir örgüt üyesinin cumhuriyet savcısı hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı ve savcının dosyadaki işlemlerle ilgili sıkıntı yarattığı iddia edildi.