İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “50+1 Sistemi Değiştirilmek İstendiğinde İttifaklar Üzerine Düşünülmeli!”

Akşener’den iddialara cevap: İYİ Parti’de güneş yerinde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dünkü Meclis grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, 50+1 sistemine ilişkin olarak şunları söyledi: “Kendi palavralarına inanan bir iktidarın savrulmalarını hep birlikte yaşıyoruz. 50+1 sistemini büyük hamasi cümlelerle savunanlar, itirazlarımızı her türlü iftirayla reddediyorlar ve şimdi de bu sistemi değiştirmek istiyorlar. Üstelik Sayın Erdoğan’ın sözcülüğüyle. Biz zaten bu ucube sistemin Türkiye’ye bela olacağını ve demokrasimize derin yaralar açacağını 2017’de söylemiştik ve ‘hayır’ dedik. Tüm uyarılarımıza rağmen dinlemediniz ve hatalarınızda ısrar ettiniz. Sonunda yine bize gelmiş oldunuz. Eğer Sayın Erdoğan da 50+1 şartından rahatsızsa, o zaman bizzat kendisine sesleniyorum. AK Parti olarak ittifak sisteminin ülkemize dayatılmasına engel olun.”

Akşener ayrıca, Türk demokrasisinin nefes almasını sağlamak için AK Parti’nin de tek başına seçimlere girmesini önerdi. Ancak şu uyarıyı da yaptı: “Eğer Sayın Erdoğan bu açıklamayı anayasa değişikliğinin arkasına saklanıp sistemi değiştirmek ve iki dönem kuralını ortadan kaldırmak için yapıyorsa, hiçbir şey beklemesin. Eğer tüm bunları sadece yeniden aday olabilmek için yapıyorsa, yine beklemesin. Eğer bu ucube sistemi daha da kötüleştirerek tek adam rejimini güçlendirmek için bir yol arıyorsa, yine beklemesin.”

Akşener ayrıca, İYİ Parti’nin durumuyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: “İYİ Parti’ye karşı birleşen iki kutup, bizi tartışıyor. Bizi tartışmalarından mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Seçmene verdiği sözleri tutmayanların keyfi yerinde; ama Türkiye’yi düzeltmek için çaba sarf eden İYİ Parti zor durumdaymış. Seçimleri Sayın Erdoğan’a hediye edenlerin keyfi yerinde; parti içi hesaplarını gözetmek için Türkiye’yi feda edenlerin keyfi yerinde. Ancak İYİ Parti, gücünü koruyor ve her şey yolunda. İttifaktan etkilenen parti kimliğimizin berrak bir şekilde görünmesinden korkuyorlar. Biz daha yeni başlıyoruz.”