İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Değişen Bir Şey Yok, Hançerler Kimin?

Akşener’den CHP’yle ittifak yorumu: Bizim için değişen bir şey yok

Meral Akşener’in grup toplantısındaki konuşmasıyla ilgili olarak şu şekilde bir haber metni hazırladım:

CHP’de gerçekleşen kurultay ve parti içi değişim süreci hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yönelik eleştirilerde bulundu. Akşener, bu durumu şu sözlerle değerlendirdi: “Hafta sonunda bize en ağır hakaretleri edenler, Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmamızın ardından Sayın Özgür Özel’in en büyük destekçisi oldular. Bu durumu görünce inanamadım. Ancak 2023’e damga vuran anlayış ve sahipleri hala yerinde duruyor.”

Akşener, CHP’nin kendi içinde değişim sürecine girebileceğini ve teşkilatları sağlamlaştırmak için sağ ve sağcı ayrımı üzerinden yürüttükleri çalışmalara dikkat çekti. Ancak bu değişimin onlar için hiçbir şeyi değiştirmediğinin altını çizdi. Akşener, “Bizim için hiçbir şey değişmediği gibi, parti içi hesapların milletin taleplerinin önüne nasıl geçtiğine şahit olduk. Bundan sonra sadece kendi güvenimiz önemli olacak, başkalarına kefil olmayacağız” diye belirtti.

CHP kurultayıyla ilgili olarak “herkese selamlar gitti, biz hariç” diye konuşan Akşener, bu durumun artık bir araya gelmenin zor olduğunun da bir işareti olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun “hançer” ifadesine de değinen Akşener, şu şekilde yanıt verdi: “Sayın Kılıçdaroğlu hançerden bahsetti ama konu yarım kaldı. Hayatta hiç kimseye arkadan hançer vurmadım. Herkes hak ettiği takdirde hançeri ya kalbine ya da başka bir yerine saplarım. Bugüne kadar her zaman böyle davrandım. Arkadan iş çevirme alışkanlığım yok. Eğer gereğini yapmazsan, sürekli hançerlenirsin. Şimdi asıl soru şu ki, ben o hançeri kullanmıyorsam, hançerler kime ait? Sırtımda hiçbir hançer yok. İsteyen gereğini yapamazsa benim namert olduğumu düşünebilir. Bu hançer söylemi çok ilginçti, kimse umursamadı, bir tek benim üzerimde kaldı. Görüşüp konuşacağız.”