İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Seçim Nedeniyle Kalbim Ağrıyor”

Akşener: İstanbul adayımıza şaşıracaksınız

İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV’deki programa katılarak İlker Karagöz’ün sorularını şu şekilde yanıtladı: “Seçimi kaybettiğimiz için içimizde bir sıkıntı var. Blöf yapmak istemiyoruz. Genel İdare Kurulumuz, talepleri değerlendirerek 81 il ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçime girmeye karar verdi. Benim görüşüm de aynı. Kendi psikolojimizle, bağımsız bir şekilde, hiçbir pazarlık yapmadan, blöf yapmadan, herhangi bir siyasi partiyle anlaşmadan, muhalefet kimliğimizle seçime katılmak istiyoruz.”

“Millet İttifakı’nı en çok savunan liderlerden biriyim. Hedefimiz 2023’te bu tek adam sisteminin değişmesiydi. Ancak bu başaramadık. Seçime katılım durumumuz da bunun sebeplerinden biri. Hem Ankara hem İstanbul belediye başkan adaylarının önerisini ben yapmadım, millet önerdi. Ben milletin taleplerini masaya yansıttım. Ancak bu iki arkadaşımız reddetti. ‘Masadan kalkalım’ durumuna geldik. Şu anki düşüncemiz, AK Parti’den işittiklerimizi bu tarafın da yaptığını görmemiz” dedi.

“Millet İttifakı şu an için bir kavram değil. CHP her yerde patronluk yapıyor” şeklinde konuşan Akşener, “Adaylarımızı destekleme konusunda herkes özgürdür. Bu seçimlere kendi başımıza gireceğiz ve sonucunu göreceğiz. Biz milliyetçi, demokrat, kalkınmacı bir partiyiz. Maalesef bunu ittifak çatısı altında yeterince ortaya koyamadık. 38 bin üyemiz ayrılış sürecinde istifa etti. Sonra masaya geri döndük. Sadece %10 oy alabildik. Herkes bunun nedeninin ayrılma olduğunu düşünüyor, hayır, oturma sebebiyle oldu. Bir kısmı MHP’ye döndü, bir kısmı Sayın Sinan Oğan’a gitti” dedi.

Akşener ayrıca Ankara ve İstanbul belediye başkan adaylarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Çok şaşıracaksınız ama İstanbul adayımızı gördüğünüzde, başka adaylarımız da var. Ortak bir karar verebilirsek, o kişiye göre bir seçim yapacağız. Ankara adayımız ise Adnan Beker değil” açıklamasını yaptı.

Başarısız olmaları durumunda istifa edeceğini ifade eden Akşener, “Sorumluluk tamamen bana aittir. Ne yapmam gerekiyorsa yapacağım, istifa da dahil. Elbette, hayal ettiğimiz sonucu millet vermezse milletimizi eleştirmeyeceğiz. Suç bizde olacaktır. O zaman yapmam gereken şey, başka bir arkadaşımıza, daha iyi yapabilecek birine görevi devretmektir” dedi.

Müzik sanatçısı Mustafa Sandal’a belediye başkanlığı teklifinin yapıldığını ancak resmi bir görüşme yapılmadığını belirten Akşener, “Bu henüz nabız yoklamasıydı. Kendisi nazik ve zarif bir insan. Keşke adım atsa. Gerçek bir Beşiktaşlıdır, Beşiktaş’ı çok istiyoruz, ancak henüz resmi bir teklif götüremedik” açıklamasında bulundu.

Akşener, CHP ile rakip olduklarını belirterek, “Ankara ve İstanbul kaybedilirse ne olur” sorusuna ise “Millet ne karar verirse onu kabul ederiz” yanıtını verdi.