İYİ Parti, İşbirliği Teklifini Reddediyor: Ana Hedefi İktidar Olmak

İYİ Parti’de dört saatin perde arkası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’nin teklifini Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle paylaştı. Sonrasında milletvekilleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, il ve ilçe başkanları, gençlik kolları yönetimi görüşlerini dile getirdi. Akşener, “Tüm görüşleri aldık fakat kararı siz vereceksiniz” diyerek sözü GİK üyelerine bıraktı. Oylama kapalı yapıldı ve Akşener, toplantı salonundan ayrılırken “GİK’ten çıkacak karara uymayı kabul ediyorum” dedi.

35’e 14 oyla işbirliği teklifi reddedildi. Oktay Vural, Şükrü Kuleyin, Rıdvan Uz, Naci Cinisli, Burak Akburak, Tolga Akalın, Metin Ergün, Buğra Kavuncu gibi isimler, hür ve müstakil stratejinin desteklenmesi gerektiğini savundu. İşbirliğini destekleyenlerin ise sadece İstanbul ve Ankara üzerinde bir birlik olduğu ifade edildi. Toplantı sırasında CHP Grup Başkanvekili Günaydın’ın Sözcü TV’ye yaptığı “İYİ Parti ile bazı seçim bölgelerinde işbirliği yapabiliriz, bunu düşünürüz” açıklamaları tepki çekti.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki iddialar İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından incelendi ve parti tüzüğünün 4 ayrı maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle kesin ihraç ve tedbir talebi görüşüldü. Kurul, Dikbayır’ın parti üyeliğinden çıkarılmasına karar verdi.

İYİ Parti GİK üyesi Naci Cinisli, toplantıyla ilgili Hürriyet’e şu şekilde cevap verdi: “Tekliflere olumlu yaklaşanların sayısı artmış gibi görünüyor. Bu karar, AK Parti’nin adaylarının kazanmasına yol açabilir mi? Elbette mümkün. Geleceğini tahmin edebiliyoruz. Bu, İYİ Parti için ciddi bir risk. Ancak ülkemizin ilerlemesi için çok önemli ve faydalı bir karar. Öncelikli hedefimiz, belediyelerde oyumuzu artırmak ve 2028 genel seçimlerinde iktidara gelmektir. CHP’nin gölgesinde, CHP’ye bağımlı olarak başarıya ulaşamayız.”