İYİ Parti Kurultayında Duygusal Anlar Yaşandı

Akşener son konuşmasını yaptı: ‘Bedeli ben ödedim artık hesap sizde’

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayını Gerçekleştirdi

İYİ Parti, dün Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen 5. Olağanüstü Kurultay ile gündemdeydi. Kurultay, TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz’ın adaylıklarıyla başladı. Kurultaya genel başkan adayı olmayan Meral Akşener ise duygusal bir veda konuşması yaptı.

Akşener’in 20 dakikalık konuşmasında vurguladığı “Bu ev artık size emanet” sözleri dikkat çekti. Akşener, uzun yıllar süren siyasi hayatında memleket ve millet sevgisiyle hareket ettiğini dile getirdi. Kendisine yönelik iftiralar ve tehditlere karşı durduğunu belirten Akşener, geleceğin artık parti üyeleri tarafından yönetileceğini ifade etti.

Kurultayda adayların oturma düzeni ve destekçilerinin tuttukları atkılar da dikkat çekiciydi. Kırmızı atkı takan Aydın taraftarları ile mavi atkı takan Akalın destekçileri arasında renkli bir atmosfer oluştu. Adaylar arasındaki saygılı dil ise salondaki gerilimi azalttı.

Seçimde ilk iki tur sonuçsuz kaldı ve üçüncü turda Müsavat Dervişoğlu, 611 oy alarak İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı oldu. Dervişoğlu’nun seçilmesinin ardından Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tebrik mesajları geldi.

Kurultayın seyrine dair renkli detaylar ve duygusal anlarla dolu anlattığımız haberimiz burada son buluyor. Haber7 olarak gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.