İYİ Parti Kurultayında Üç Aday Yarışıyor

İYİ Parti’de yeni lider belli oluyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde alınan başarısız sonuçların ardından yeniden aday olmayacağını duyurarak, kurultay tarihini 27 Nisan olarak belirlemişti. Bugün gerçekleşen kurultayda İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Başkanı Koray Aydın ve Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın aday oldu. ÜÇ MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ ADAY

Mehmet Tolga Akalın, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamlayan ve Ergenekon ve Balyoz davalarında müdafilik yapan bir isimdir. İYİ Parti’nin Göç Politikaları Başkanı olarak görev yapmaktadır. Müsavat Dervişoğlu ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olup, MHP’de çeşitli görevler üstlenmiştir ve şu anda İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. Koray Aydın ise uzun yıllar MHP’nin Genel Sekreteri olarak görev yapmış ve şu anda İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısıdır.

SALT ÇOĞUNLUK ARANACAK

Bugün ATO Congresium’da saat 11.00’de gerçekleşecek kongrede genel başkanlık seçimi için tüzük gereği 1311 delegenin salt çoğunluğu aranacak. İlk turda hiçbir aday 656 oy alamazsa seçim ikinci tura kalacak ve yine salt çoğunluk aranacaktır. Eğer hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamazsa en çok oy alan 2 aday 3’üncü tura geçecek.

İTİRAZLARA YANIT: 16 DELEGEDE HATA DÜZELDİ

Kurultay Organizasyon Komitesi, adayların “usülsüz delege” ve “seyircisiz kongre” itirazlarına cevap vererek, sadece 16 delegenin bilgilerinde hatalar olduğunu ve bunların düzeltildiğini açıkladı.

SALON 3 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

İYİ Parti’nin yüz binlerce üyesi, gönüllüsü ve milyonlarca seçmeni bulunmaktadır. Ancak kongrenin yapılacağı salonun 3 bin kişi kapasitesi bulunmaktadır. Fazla katılım olması durumunda pek çok üye ve gönüllünün dışarıda kalabileceği ve fuar alanının doluluk sebebiyle mağduriyet yaşanabileceği belirtilmiştir.