İYİ Parti Lideri Dervişoğlu Hükümeti Eleştirdi

İYİ Parti lideri Dervişoğlu: Devletimizin yanındayız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Hükümeti Eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, hükümeti sert bir dille eleştirdi. “22 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, hâlâ olup bitenlerden başkalarını suçluyorsunuz” diyen Dervişoğlu, devletin içinde yaşanan operasyonlara dikkat çekti. FETÖ ve PKK gibi tehditlerle mücadele konusunda devletin yanında olduklarını belirten Dervişoğlu, adaletin sağlanması konusunda uyarılarda bulundu. Hükümetin yargı reformu adı altında sorumluluktan kaçınmaya çalıştığını savunan Dervişoğlu, “Bu kanun teklifi, devlet güvenliğine yönelik değildir. Bu, hükümetin güvenliğine istinaden, muhalefeti ilzam etmek amacıyla hazırlanmış bir kanun teklifidir” dedi.

Bu arada İYİ Parti’de istifalar devam ediyor. Son olarak Adana Milletvekili Bilal Bilici’nin de istifa ettiği açıklandı. İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 37’ye düştü.

Pakete Memur Servislerinden Başladılar

Öte yandan, Müsavat Dervişoğlu’nun konuşmasını eşi Nahide Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile birlikte dinledi. Dervişoğlu, hükümetin kamuda tasarruf önlemleri almak yerine memur servislerini kaldıracağını açıkladı. “Eğer kamuda tasarruf konusunda ciddiyseniz, buyurun hodri meydan. Önce kamuda israf ile sembolleşmiş, günlük harcaması 20 milyonun üstüne çıkmış olan Cumhurbaşkanlığı sarayının bütçesini sınırlayın” şeklinde konuştu.