İYİ Parti Yerel Seçimlere İlişkin Aday Belirleme Sürecini Açıkladı, İmamoğlu ve Akşener’den İttifak Tartışması

İYİ Parti kararını verdi... 81 ilde kendi adaylarıyla yarışacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dünkü Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde partimiz, kendi adaylarının yanı sıra teşkilatlarımızın görüşlerini ve halkın tercihlerini dikkate alarak adaylarını belirleyecek” dedi. Zorlu, bu kararın Türk siyasetine ve partilerine olumlu etkileri olmasını umduklarını belirtti.

Zorlu, “Yavaş ve İmamoğlu desteklenecek mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Farklı görüşler olsa da partimizde oy çokluğuyla bu karar alındı. İnşallah İYİ Parti, yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak.”

Kürşad Zorlu ayrıca, CHP ile ittifak konusunda “CHP ile bütün kapılar kapandı mı?” sorusuna da değindi. Zorlu, Türk siyasetindeki zorlu dönemeçlere dikkat çekerek, Türk milletinin kıskaç siyasetine karşı olduklarını vurguladı. Zorlu, İYİ Parti’ye verilen destekle kıskaç siyasetinin son bulacağını söyledi.

GİK toplantısında ittifaklar konusunda Başkanlık Divanı’na yetki verilip verilmediği sorusu üzerine Zorlu, “Bu yetki Başkanlık Divanı’na verildi. Hatta birkaç il belediye başkan adayının tespit edilmesi söz konusu. Genel Başkanımızın ilerleyen günlerde açıklama yapması mümkün” şeklinde konuştu. Zorlu ayrıca, Genel Başkanlarının GİK’in görüşünü almadan hareket etmediğini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dün gerçekleştirilen elektrikli otobüs tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine, “Sayın Akşener’in açıklamalarını ilgiyle takip ediyorum. Diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyor ve kapıların kapatıldığı düşüncesine katılmıyorum” dedi.