İzmir-İstanbul Otoyolu’nda Trafik Tartışması: Hapis Cezası İstenen Polis Açığa Alındı

Maseratili polis memuru açığa alındı 

Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay İzmir- İstanbul Otoyolu’nda 22 Nisan 2023 tarihinde saat 17.30 sıralarında gerçekleşti. Sürücü Fatih Uzun’a ait olan 34 BJC 892 plakalı otomobil ile sürücü Hüseyin Tayfun Üçgül’e ait olan 48 TC 377 plakalı araç arasında trafikte bir tartışma yaşandı. Tartışma sırasında taraflar araçlarını yol kenarına çekti ve birbirlerine küfürler etmeye başladı. İddianameye göre, Fatih Uzun, Üçgül’e yumruk atmaya çalıştı fakat isabet etmedi. Üçgül ise Fatih Uzun’un dizine tekme atarak onu yaraladı ve ardından “Kimin kim olduğunu bilemezsin” dedi.

İddianamede, Fatih Uzun’un “Senin plakası TC, bütün Cumhuriyet savcıları ve mafyalar benim elimde, bu yerde düşmenin hesabını sana soracağım, bu iş burada bitmedi” şeklinde tehdit ettiği belirtiliyor. Ayrıca olaya tanıklık eden tarafların eşlerinin olduğu ifade ediliyor. İddianamede, Fatih Uzun’un bacağının kırıldığı ve yeterli şüphe olduğu için Hüseyin Tayfun Üçgül’ün “alenen hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından yargılanması gerektiği belirtiliyor. Üçgül, Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru olup, hakkında 6 yıl 10 ay hapis cezası isteniyor.

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı, polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında müfettiş görevlendirerek idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Üçgül’ün görev yeri değiştirildi ve halen açığa alındı. Müfettişin incelemesinin ardından hazırlayacağı rapora göre, Üçgül’ün göreve iade edilip edilmeyeceği belirlenecek.