İzmir Menderes’te Gerçekleşen 5.1 Şiddetindeki Deprem Sonrası Durum Değerlendirmesi

İzmir'de 5,1 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından Ege Denizi’nde Kuşadası Körfezi olarak belirlenen merkez üsse sahip bir deprem meydana geldi. Deprem saat 08.19’da gerçekleşti ve İzmir’in Menderes ilçesinin 5,42 kilometre açığında yer alan 8,51 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem anında kısa süreli bir panik yaşandı ve etkisi Manisa’ya kadar hissedildi. Şimdilik herhangi bir olumsuz durum bildirilmezken, bölgedeki ekipler saha çalışmalarına devam ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ege Denizi’nde İzmir’in Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında herhangi bir olumsuz durum bulunmadığı belirtilmiştir. Sahada yapılan tarama çalışmaları devam etmekte olup, ekiplerimiz tetikte beklemektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

İzmir Valisi Süleyman Elban sosyal medya hesabından, “Kuşadası Körfezi – Menderes merkezli olarak 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem hakkında valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” mesajını paylaştı.

DHA Muhabiri Kadir Özen, “İzmir günü depremle başladı. Deprem 10 ila 15 saniye arasında sürdü. Şükür ki daha uzun sürmedi. Ofisimizde bu depremde yakalandık. Ayrıca, Manisa’da da bu deprem hissedildi” şeklinde konuştu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında “Oldukça hissedilebilir bir deprem. Büyük ihtimalle bu önemli bir deprem olmayabilir. 2020’de Kuşadası Körfezi’nde önemli bir enerji boşalmıştı, belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer karada gerçekleşseydi, farklı bir değerlendirme yapılabilirdi. Muhtemelen 2020 depremlerinin bir artçısı olabilir” şeklinde açıklama yaptı.