İzmir ve Eskişehir’de Şiddetli Yağışlar Sel ve Trafik Problemlerine Neden Oldu

Yaz sağanağı İzmir’i de vurdu

İzmir’de yapılan Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısının ardından dün öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağmur sebebiyle trafik kazaları yaşandı ve yürüyüş yapmak ya da seyahat etmek zorlaştı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri de oluştu. Bayraklı ilçesinde birçok sürücü araçlarını yol kenarına çekti ve sağanağın durmasını bekledi. Ekipler yağış sonrasında hazır bekledi ve suyun tahliyesi için çalıştı.

Kuvvetli yağışın artmasıyla birlikte, tarihi Kemeraltı Çarşısı su altında kalırken, çarşı sokaklarında su birikintileri oluştu. Bornova ilçesindeki Mediha Mahmutbey Ortaokulu’nun bahçesi de su ile dolarken, sınıfta bekletilen öğrenciler öğretmenlerinin eşliğinde ailelerine teslim edildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise saçak altlarında ve kapalı mekanlarda yağışın durmasını bekledi.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde ise iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış, 5 mahallede sele neden oldu. Çatören Mahallesi’nde kullanılmayan 3 ev yıkıldı ve ilçede yaklaşık 10 bin dekar arazi su altında kaldı.

Yaşanan bu yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtiliyor.