İzmir’de Baba Çocukları Vurdu: Acı Olay!

Ceylin, Cemre ve Nira’ya anneden acı veda... Hanginize yanayım

İzmir Bornova’da Bir Baba, Üç Kızını Öldürüp Yaraladı

İzmir’in Bornova ilçesinde geçen sabah yaşanan olayda, Vesim Şimşek isimli baba, kızları Hiranur (11), Cemre (4), Ceylin (2) ve Nira Şimşek’i (14) uyandırarak evden çıkarıp “Annenize götüreceğim” diyerek zeytinliğe götürdü. Baba, çocukları vurarak üçünü öldürdü, Hiranur ise yaralandı.

Vesim Şimşek’in eşine boşanma davası açtığı ve babaevine dönen Naciye Şimşek ise kızlarının cenazelerini alarak memleketi Manisa’nın Salihli ilçesine götürdü. Ceylin, Cemre ve Nira’nın cenazeleri Hz. Ömer Camisi avlusunda yan yana konuldu. Anne Naciye Şimşek, kızlarının tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Salihli Müftüsü Ali Çebi, cenazede “Üç yavrumuzun hayatlarının bu şekilde sonlandırılmış olması çok üzücü. Bir kelime bulamıyorum.” dedi. Üç kardeş, ayrı ayrı kılınan namazın ardından Karaağaç Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ailenin bir yakını olay gününü şu şekilde anlattı: “Ağabeyim olay sabahı işe giderken Vesim’i börekçide görmüş. ‘İyiyim amca, çocuklara börek aldım. Şimdi eve gidip onları doyuracağım’ demiş.”

Vesim Şimşek’in, boşanma aşamasında olduğu Naciye Şimşek’i sürekli telefonla arayıp barışmak istediği ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Akrabaları, Vesim’in çocuklarını çok sevdiğini ve böyle bir olayın yaşanmasını beklemediklerini ifade ettiler. Vesim Şimşek’in son zamanlarda akciğer kanseri teşhisi konulduğu ve iş yerinde geçirdiği kaza sonucu gözünde görme kaybı yaşadığı belirtildi.

Ölüm Yolunda Yürüyen 4 Kardeş

Vesim Şimşek’in, sabah erken saatlerde börekçiden börek alıp evine dönmesiyle başlayan trajedi, zeytinliğe kadar ulaşan 2 kilometrelik bir yürüyüşle devam etti. Dört kardeş, baba tarafından anneleriyle buluşacakları düşüncesiyle yola çıktı. Ancak zeytinlikte yaşanan acı olay sonucunda üç kardeş hayatını kaybetti, biri ağır yaralandı.

Olay yerine varan ekipler, zeytinlik alanında bir sessizlikle karşılaştı. Kırılan zeytin ağaçlarının dalları dışında herhangi bir iz bulunmuyordu. Yakınları, Vesim Şimşek’in aslında sakin biri olduğunu ve böyle bir olayı gerçekleştirmesine anlam veremediklerini belirttiler.

İşte bu trajedi, İzmir Bornova’da yaşanan olay halkı derinden sarsarken, çocukların kaybı büyük bir üzüntüye sebep oldu.