İzmir’de Bir Kadın Cinayeti: Acı Kayıp ve Ailelerin İçinde Bulunduğu Acılar

Bu döngüye çözüm şart! Bıçakladı, tutuklandı, tahliye oldu, öldürdü

İzmir’de yaşanan bir olayda, Mehmet Dinç (27) adlı bir kişi, bir tartışma sonucunda birlikte yaşadığı Fatoş Çetin’i (25) bıçakladı. Polis tarafından yakalanan Dinç, cezaevine gönderildi. Yaralanan Fatoş Çetin ise tedavi olduğu hastaneden, çocuğuyla birlikte İstanbul Ümraniye’deki babasının evine taşındı. Dinç, 1 Eylül’de tahliye edildi ancak 6 Eylül’de 2 aylık uzaklaştırma kararı aldı. Bu karar daha sonra 15 Eylül’de 6 aya çıkarıldı.

Dinç, olayların ardından Fatoş Çetin’in ailesinin yaşadığı gecekondunun önüne gitti. Çetin’i pencereye çağıran Dinç, onu eve dönmeye ikna etmeye çalıştı. Ancak Çetin ikna olmayınca Dinç, yanında getirdiği bıçakla genç kadına saldırdı. Çetin, boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı ve kanlar içinde yerde kaldı. Dinç ise olay yerinden kaçtı.

Olayın ertesi günü, Fatoş Çetin’in babası Erdal Çetin, kızının odasına girdiğinde onu kanlar içinde yerde bebeğiyle birlikte buldu. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Fatoş Çetin’in hayatını kaybettiği belirlendi. Bebeğin ise sabaha kadar annesinin yanında kaldığı ortaya çıktı. Saldırgan ise aynı gün akşam saatlerinde Ataşehir’de yakalanarak adliyeye sevk edildi. Olayda kullanılan bıçak, atıldığı çöp konteynerinde bulundu. Mehmet Dinç’in daha önce başka bir kadınla evlenip boşandığı ve bu evlilikten 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

Acılı baba Erdal Çetin, olayı anlatırken, “Sabah kalktığımızda eşime, ‘Kızımı uyandır kahvaltı yapalım’ dedim. Kapıya vurmuş, açılmayınca beni çağırdı. Kapıyı ittim açılmadı. Kızım düştüğünde kafası kapıya gelmiş. Bebeği de üzerinde yatıyordu. Kapıyı zorlayarak açtım. Çocuğum her yerinden kan içindeydi. Kucağıma aldım, artık ölmüştü. Hiçbir şekilde ses duymadık. Eğer bir ses olsaydı duyardık. Pencereye çağırmış, tutmuş ve bıçaklamış. Kızımı evde sopayla, kemerle dövmüş. Kızım sığınma evine gitmişti. Bu kadar ileriye gideceğini tahmin edemezdik” şeklinde konuştu.