İzmir’de Sokak Hayvanları Sahiplendirme Etkinliği Başarıyla Gerçekleşti

Sahiplendirme şenliği

İzmir’de Sokak Hayvanları için Sahiplendirme Şenliği Düzenlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi işbirliği ve Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) tarafından düzenlenen Sahiplendirme Şenliği’nin ilk gününde sokak hayvanları düzenlemesine tepki geldi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sokak hayvanları için yürütülen kısırlaştırma çalışmalarını ön plana çıkararak, “Sokak hayvanları için mobil araçlarımızla sokakta bakım hizmeti vermeye ve ‘Satın alma sahiplen’ mottosuyla onlara birer yuva bulmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Umarız, bu konuda bir sağduyu hâkim olur ve söz konusu yasa taslağı parlamentoya sunulmadan önce sivil toplumun, meslek odalarının, yerel yönetimlerin ve kent konseylerinin görüşlerine başvurularak taslak yeniden oluşturulur.”

Etkinlikte birçok kedi ve köpek sahiplendirilirken, sahiplenen Deniz Demirci şunları dile getirdi: “Etkinliğe geldiğimde bu can dostumuzu gördüm ve hemen sahiplendim. Beraber güzel bir hayat yaşayacağımızı düşünüyorum. Sokaktaki canlarımız için uyutma gibi çözümlerin olmaması gerektiğine inanıyorum. Bu tarz etkinliklerin daha fazla olması gerekiyor.”