İzmir’de Spor Zirvesi Başladı!

AK Partili Mehmet Kasapoğlu: “İzmir'in spor kulüpleri Türk sporunun marka değerini büyütüyor”

İzmir Spor Zirvesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen İzmir Spor Zirvesi, bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) başladı. Açılış konuşmalarını İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu ve İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban gerçekleştirdi.

Dr. Kasapoğlu’nun yaptığı açıklamalara göre, İzmir sadece spor alanında değil her alanda marka bir şehir olarak öne çıkıyor. İzmir’den yetişen gençlerin spor alanında önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Kasapoğlu, Türkiye’nin spor geleceğine yön verme amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Dr. Kasapoğlu, “Spor, sadece fiziksel aktivite ve yarışma değil aynı zamanda eğitim, gelişim ve yaşam biçimi anlamına gelir. Sporun sosyal ve ruhsal yönden bizi güçlendiren bir etkisi vardır. Spor, yeni araştırmalarla sürekli gelişen bir alandır ve ekonomiye de olumlu katkı sağlar” dedi.

Sporun sadece maddi güçle değil, aynı zamanda eğitim, altyapı ve destekle birlikte başarılı olabileceğini vurgulayan Kasapoğlu, İzmir’in spor alanındaki potansiyeline dikkat çekti. İzmir’in spor tesislerinin geliştirilmesi ve gençlere spor olanaklarının sağlanması gerektiğini belirten Kasapoğlu, Türkiye’nin spor alanındaki devrimini desteklediklerini ifade etti.

Dr. Kasapoğlu, İzmir’deki yüzme tesislerine de değinerek, Halkapınar’da inşa edilen olimpik havuzun 3 ay içinde açılacağını ve sporcuların yetiştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Amatör Spor Kulüpleri Haftası’nı kutlayan Kasapoğlu, Türk sporunun gelişimine destek olacaklarını ve sporcuların sadece fiziksel değil psikolojik ve beslenme ihtiyaçlarını da takip edeceklerini sözlerine ekledi.