İzmit’te yaşanan şoke edici cinsel saldırı davası sonuçlandı!

Arkadaşının eşine mesaj attıktan sonra hayatı kâbusa döndü! Darp, cinsel saldırı ve yağma... 3 sanığa ceza yağdı

2022 yılının Ağustos ayında İzmit’in Yenidoğan Mahallesi’nde yaşanan olayda, Halil Zorlutuna’nın eşi F.Z.’den şüphelenip telefondaki mesajları okuması sonucu ortaya çıkan olaylar büyük şok yarattı. Mesajlarda eşi F.Z. ile komşuları M.Y.’nin cinsel içerikli yazışmalarını gören Zorlutuna, komşusu Ümit Y. ile birlikte plan yaparak tuzağa düşürdü.

Zorlutuna, eşinin telefonundan M.Y.’ye mesaj atarak onu evlerine davet etti. M.Y. odaya geçtiğinde Zorlutuna ve Ümit Y. saklanmış halde bekliyordu. Zorlutuna, oyuncak tabancayla odadan içeri girerek M.Y.’yi beyzbol sopasıyla darbetti ve daha sonra cinsel saldırıda bulunup o anları kayda aldı. M.Y.’yi şantaj yaparak aracını eşi F.Z.’nin üzerine geçirip ziynet eşyalarını da aldı.

Olayın ardından M.Y., polis merkezine giderek durumu anlattı ve şüpheliler Halil Zorlutuna, eşi F.Z. ve komşuları Ümit Y.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüphelilerden Halil Zorlutuna tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda tutuklu sanık Halil Zorlutuna’ya ‘Cinsel saldırı’, ‘Kasten yaralama’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Yağma’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Özel hayatın ihlali’ ve ‘Hakaret’ suçlarından toplamda 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ümit Y. ise ‘Yağma’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Özel hayatın ihlali’ ve ‘Kasten yaralama’ suçlarından toplamda 14 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık F.Z.ise ‘Yağma’ ve ‘Kasten yaralama’ suçlarından toplamda 7 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası aldı ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.