İzmit’te Yaşanan Tartışmanın Sonucunda Kadın Hayatını Kaybetti

Sibel’in katilinden sağlık ekiplerine timsah gözyaşı

Mikail Kurulay, Kocaeli İzmit’te bulunan evine gittiği arkadaşı Sibel Kayman (25) ile önceki gün sabaha karşı bir tartışma yaşadı. Tartışma sırasında Kurulay, yanında bulunan tabancayı ateşleyerek Sibel Kayman’ı göğsünden vurdu. Sibel Kayman ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından Kurulay, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Sibel Kayman’ın intihar ettiğini iddia etti. Bu durumun polis ve sağlık ekiplerini harekete geçirmesine neden oldu. Nitekim Sibel Kayman hastaneye götürüldüğünde hayatını kaybetti.

Polis tarafından gözaltına alınan Mikail Kurulay, ifadesinde Sibel Kayman’ın silahı ateşleyerek kendisini vurduğunu ileri sürdü. Ancak yapılan inceleme sonucunda polisler, tabancanın Kurulay tarafından ateşlendiğini tespit etti. Emniyet tarafından yapılan işlemlerin ardından Kurulay tutuklandı. Savcılıkta da aynı ifadeyi tekrarlayan Kurulay, olayın seyrini değiştirmeye çalıştı.

Olay sırasında Sibel Kayman’ın ambulansa alındığı anlara ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Kurulay’ın sağlık ekiplerine “Abla beni öldürün, ne olur abla. Abla ben öldürürüm kendimi, yaşayamam” gibi çaresiz çığlıklar attığı görülüyor. Aynı zamanda “Sibel’imi yaşatın” diyerek sık sık bağıran Kurulay’ın “Ben yapmadım. Yaşayamam abi. Bu nasıl iştir abi?” şeklinde haykırdığı anlar da görüntülere yansımış.

Bu trajik olayın ardından Sibel Kayman’ın hayatının bir dizi dram ile dolu olduğu ortaya çıktı. Henüz 2 aylıkken babasının cinayete kurban gittiği, 7 yaşına kadar annesiyle yaşadıktan sonra başka bir akrabasına evlatlık verildiği öğrenildi. Aynı zamanda Sibel Kayman’ın Kocaeli Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu olduğu ve İzmit’te yalnız yaşadığı bilgisi de belirlendi.