İZSU: Baraj Doluluk Oranları Güncel Durumunu Yansıtıyor

İzmir'de tehlike: Barajlardaki su seviyesi düştü

İZSU Baraj Doluluk Oranlarını Açıkladı: İşte Son Durum

İZSU Genel Müdürlüğü, kentin su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Tahtalı, Balçova ve Gördes barajlarının güncel doluluk oranlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Tahtalı Barajı’nda doluluk oranı %31, Balçova Barajı’nda %76 ve Gördes Barajı’nda %13 olarak kaydedildi. Üç barajdaki toplam su miktarı ise 188 milyon metreküp olarak hesaplandı.

İZSU yetkilileri, bu üç önemli su kaynağının yanı sıra kente su sağlayan diğer barajların da durumuna değindi. Ürkmez Barajı’nda doluluk %43, Güzelhisar Barajı’nda %86 ve Kutlu Aktaş Barajı’nda %41 seviyesine ulaştı.

Tahtalı, Balçova ve Gördes barajlarındaki su miktarının İzmir’in yaklaşık 8 aylık su ihtiyacını karşılayabileceği belirtildi. Ancak, Tahtalı Barajı’nda 2008 yılından bu yana en düşük su seviyesine ulaşıldığı vurgulandı. Yağışların azalmasıyla su seviyesinde yaşanan düşüşün sebebinin bu olduğu aktarıldı.

İZSU yetkilileri, kentin su ihtiyacını karşılamak adına kesintisiz çalışmalar yürütüldüğünü ve barajlarda yeterli su bulunduğunu belirtirken, şu ifadelere yer verildi: “Barajlarımızda hiç yağış olmasa bile yıl sonuna kadar su sıkıntısı yaşanmayacak; ayrıca yer altı su kaynakları da kullanılarak su temin edilmektedir. Ancak gelecekte olası su sıkıntılarına karşı tasarruflu su kullanımı toplum olarak önem arz etmektedir.”