“Jandarma Operasyonu İle Dolandırıcılar Çökertildi”

Bungalov çetesi çökertildi... 34 milyon liralık vurgun yaptılar

Batman merkezli 8 ilde jandarma tarafından gerçekleştirilen “Mahzen-30” operasyonlarında, yurtdışında firari olan Doğan Güney’in liderliğini yaptığı “Odacılar” olarak bilinen organize suç örgütü düzenlenen operasyonlar sonucunda çökertildi. Eş zamanlı operasyonlarda örgütün yöneticilerinden Yonca Onat dahil olmak üzere toplam 34 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın da destek verdiği çalışma neticesinde Batman merkezli Adana, Aydın, Mersin, Hakkâri, Van, Mardin ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak “Mahzen-30” operasyonları gerçekleştirildi. Örgüt üyelerinin bilişim sistemlerini kullanarak organize bir şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği belirlendi. Şüpheliler, sosyal medya üzerinden sahte kiralık bungalov ev ilanları vererek mağdurları dolandırıp elde ettikleri gelirleri yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktardıktan sonra kendi banka hesaplarına transfer ederek paraların izini kaybettirmeye çalıştı. Bu yöntemle toplamda 18 bin 635 vatandaş mağdur edildi.

Operasyonun detaylarını da paylaşan Bakan Yerlikaya, “MASAK ile koordineli yapılan çalışmalar sonucu, suçtan elde edilen malvarlığının aklanması bağlamında, şüphelilere ait bin 283 banka hesabına el konuldu. Operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, çok sayıda cep telefonu, SIM kartları, banka ve kredi kartları ile dijital materyaller ele geçirildi. Organize suç örgütlerini her ne olursa olsun çökertip adalete teslim edeceğiz. Operasyonlarımız günün her saatinde devam edecek” dedi.