Kabine Toplantısında Öne Çıkan Konular

Kabine’nin gündemi şiddete karşı önlemler ve infaz sistemi

Kabine Toplantısında Değerlendirilen Konular

Kabine toplantısında ana gündem maddesi şiddet olayları oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile danışmanlığı ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Türkiye’nin risk haritasının çıkarılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplumda oluşan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için atılması gereken adımlar, yeni infaz yasası ile ilgili çalışmaların son durumu ve 9’uncu yargı paketinde gelinen nokta da Kabine üyeleriyle değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca İsrail’in bir yıldır uyguladığı soykırım ve işgal politikaları da ele alındı. Filistin ve Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırıların engellenmesi, İsrail’in durdurulması ve savaşın farklı coğrafyalara sıçramasının önüne geçilmesi için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Kabine toplantısında Türkiye’nin uyguladığı ekonomi politikası da geniş bir şekilde ele alındı. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konuların yanı sıra stokçuluk, fahiş fiyat uygulamaları ve fırsatçılar da önemli başlıklar arasında yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde güncellediği taklit ve tağşiş ürünleri listesi üzerinde de konuşulan toplantıda, tağşiş yapan firmalara verilecek ceza miktarlarında yapılacak düzenlemeler tartışıldı.

Deprem bölgesinde yürütülen inşa faaliyetleri de Kabine toplantısının gündemini oluşturdu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapması beklenirken, deprem konutlarının durumu da detaylı bir şekilde ele alındı.