Kaçak Elektrik Kontrolü Sorunu Yaşandı

Şırnak'ta akılalmaz anons: Elektrik ekiplerine kapınızı açmayın

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı kaçak kontrol ekipleri, dün İdil ilçesine bağlı Açma köyünde yüzde 85 oranında kaçak elektrik tespit etmiş ve abonelerin sayaçlarını kontrol etmek üzere bölgeye hareket etmişlerdir. Ancak, köy girişinde toplanan bir grup tarafından araçların önü kesilmiş ve ekip köye giriş yapamamıştır.

Jandarmanın müdahale isteği üzerine, köylüler ekiplerin girişine izin vermemiş ve yaşanan gerilimi sürdürmüşlerdir. Köy camiinin minaresine çıkan müezzin, köylülere kaçak kontrol ekibinin varlığı konusunda uyarıda bulunarak “kapınızı açmayın” şeklinde anons yapmıştır. Bunun üzerine ekiplerin çalışmasına engel olunmuş ve Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi bölgeden ayrılmak zorunda kalmıştır.

Yetkililer, ilerleyen dönemde tekrar bir kaçak kontrol çalışması yapılacağını belirtmişlerdir. Geçtiğimiz yıl yaşanan benzer bir olayda ise, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı mahalledeki kaçak kontrol çalışmasına abonelerin direnişiyle karşılaşılmış ve jandarmanın müdahalesiyle işlem tamamlanabilmiştir.