“Kaçak Göçmen Taşıyan Servis Esenyurt’ta Yakalandı: 14 Göçmen Sınır Dışı Edilirken Şoför Tutuklandı”

Kaçak servisine operasyon

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul’dan sınır illerine kaçak yollarla yurtdışına gitmek isteyen kaçak göçmenleri taşıyan bir servis takip altına alındı. Takip sonucunda, Esenyurt ilçesinde durdurulan serviste, şoför O.G. ve 14 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler sınır dışı edilirken, O.G. ise kaçakçılık suçundan 80 bin 360 TL para cezasına çarptırılarak tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu yılın Ocak-Haziran döneminde 46 bin 633 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini ve 17 bin 964 yabancının sınır dışı işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, 16-22 Haziran tarihleri arasında 3 bin 192 düzensiz göçmenin yakalandığını ve 1831 göçmenin ise sınır dışı edildiğini duyurdu.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonları, illegal göçmen taşımacılığına karşı verilen mücadelenin devam ettiğinin bir kanıtıdır. Bu tür suçların önlenmesi, sadece yasal olmayan göçmenlerin değil, aynı zamanda insan hakları ve hukukun üstünlüğünün korunması açısından da son derece önemlidir.