Kaçak ve Sahte Alkollü İçki Ticaretine Karşı Başarılı Operasyon: 25 Milyon TL Vergi Kaybı Engelendi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde eş zamanlı Çengel-4 Operasyonu

İçeriğe uygun h1 ve h2 etiketlerini kullanarak haber yazımını gerçekleştirdim:

Kaçak ve Sahte Alkollü İçki Ticareti Engellendi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kaçak/sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesine yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Çengel-4 operasyonlarında 189 şahsa adli işlem yapıldı. 25 bin 603 litre (Yaklaşık 23 ton) kaçak/sahte alkol ile etil alkole el kondu. 25 milyon TL’lik vergi kaybı engellendi. Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için ülkemizin dört bir yanındaki alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek” şeklindeki sözlerine yer verdi.

Operasyonlar Sonuç Verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen Çengel-4 operasyonları çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın katılımıyla 81 ilde vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden, aynı zamanda ülkemizin büyük miktarda vergi kaybına neden olan yasa dışı faaliyetlerin sonlandırılması amaçlandı. Operasyonlar kapsamında, 14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesi deşifre edildi ve bin 704 adet boş şişe ile bin 600 adet bandrol ele geçirildi.

Toplamda 8 bin 310 şişe kaçak/sahte alkollü içki, 13 bin 472 litre kaçak/sahte alkollü içki, 12 bin 131 litre etil alkol, bin 680 adet alkol aroması ve 68 bin 121 adet etikete el konuldu. Operasyonlara Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de destek verdi. Ortak değerlendirme sonucunda, 25 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.

Operasyonları yürüten polis ekipleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları tebrik edildi. Operasyonların hız kesmeden devam edeceği vurgulandı ve halkın can güvenliğini tehdit eden bu yasa dışı faaliyetlere karşı mücadelede kararlılık mesajı verildi.