Kaçan Yangınlar: Diyarbakır ve Mardin’deki Facia

Diyarbakır ve Mardin’e ateş düştü

Diyarbakır ve Mardin’deki Anız Yangınında Can Kaybı ve Yaralılar

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı arasındaki bölgede önceki gece meydana gelen anız yangınında şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı. Yangın öncelikle Çınar’a bağlı Köksalan Mahallesi’ni etkiledi, ardından Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçradı. Alevler daha sonra Mardin’in Mazıdağı ilçesinin Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerledi.

Olay yerine Diyarbakır ve Mardin’den itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, sağlık, jandarma, UMKE, AFAD ve belediye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait TOMA’lar ve su tankeri sevk edildi. Yangın sırasında yaralanan vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 78 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yangın 4 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınırken, Vali Ali İhsan Su yangının anızdan çıktığını belirtti. Yangından zarar gören Köksalan, Yazçiçeği, Ağaçsever ve Bağacık mahallelerindeki durumun açıklandığı belirtildi. Ayrıca, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen maki yangınında 11’i metruk 13 ev zarar gördü.

Bölgelerdeki vatandaşlara destek olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı psikososyal destek ekiplerini görevlendirdi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatıyla yangından etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için uzman ekipler bölgeye sevk edildi.