Kaçış ve Cezalar: Mahalledeki Olay

Polise hem “Kamu personeleyim” dedi, hem de yasal olmayan işlem teklif etti

Olay Gece Yarısı Aracın Kaçışıyla Sonuçlandı

Aksaray’ın Büyükbölcek Mahallesi’nde Şehit Mehmet Ali Demir Caddesi’nde meydana gelen olayda, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde görev yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri ile bekçiler, uygulama noktasında 68 AZ 268 plakalı bir araca dur ihtarında bulundu. Sürücü, polis ekiplerini görünce hızla olay yerinden kaçmaya çalıştı ve kısa süreli bir kovalamacanın ardından yakalandı.

Aracın durdurulmasının ardından indirilen H.V.A. (18) isimli sürücünün ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Genç sürücü, polis tarafından cezai işlem uygulanırken yakınlarını arayarak durumu bildirdi.

Olay yerine gelen E.A. isimli kadınla birlikte 3 yakını, aracın sahibine verilen cezaları öğrendiklerinde şaşkınlık yaşadılar. Ehliyetsiz sürücüye 12 bin 900 TL, araç sahibi olan annesine ise 12 bin 900 TL olmak üzere toplam 25 bin 800 TL para cezası kesildi.

Polisin basın mensuplarının görüntü almaya devam etmesine tepki gösteren E.A., kameralara doğru yürüyerek müdahale etmeye çalıştı. Kendisinin kamu personeli olduğunu belirten kadın, polis memurlarından cezayı ehliyet yerine başka bir konuya yazmalarını talep etti ancak bu isteği kabul edilmedi.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden ekipler, kadının basın mensuplarına müdahale etmesine engel oldu ve araç sahibi olan E.A.’ya teslim edilmesine karar verilen aracı geri alarak olay yerinden ayrıldı.