KADEM’in 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi: Yapay Zeka ve

Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi 'Yapay Zeka ve Kadın' temasıyla düzenlenecek

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), her 2 yılda bir düzenlediği Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde kadın sorunlarına odaklanan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. KADEM’in yaptığı açıklamaya göre, zirvede kadın, aile ve toplum konuları küresel boyutta ve çok yönlü bir şekilde ele alınıyor.

2014 yılında Adalet temasıyla gerçekleştirilen zirvede, kadın sorunları detaylı bir şekilde incelenmişti. 2016’da ise Suriye’deki insanlık dramı sebebiyle mülteci kadınlarının durumu ön plandaydı ve “Adalet için Ses Ver” çağrısı yapılmıştı. Ailenin Güçlendirilmesi başlığı altında gerçekleştirilen 2018 zirvesinde, ailenin sağlıklı yapısı, kadın ve erkeğin sorumlulukları ele alınmıştı. 2020 yılında ise “Dijital Çağda İnsan Kalmak” temasıyla, yapay zekanın hâkim olduğu dünyada insan ve hakikatin korunması üzerine konuşulmuştu.

2022’de gerçekleştirilen “Kültürel Kodlar ve Kadın” zirvesinin ardından, altıncı Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nin tema olarak “Yapay Zeka ve Kadın” seçildi. 8-9 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek bu önemli zirve için kayıtlar şimdiden açıldı. Detaylı bilgi ve kayıt için: [https://t.co/8zSiLPGfWS] Bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. 📆🌐

“Büyük zirve yaklaşıyor!⏳Bu yıl 6.’sını gerçekleştireceğimiz Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesinin teması “Yapay Zeka ve Kadın”.🗓️ Tarih: 8-9 Kasım 2024🌐 Kayıt için: [https://t.co/8zSiLPGfWS] [pic.twitter.com/9iBmyX3tQm]”