Kadın Cinayetinde Şok Detaylar: Eşini Bıçaklayarak Öldüren Hakkı Koca Yargılanıyor

Televizyon programında üzerine yürümüş! Cani eş, kendini böyle savundu: Sevgilisi ile telefonda tartıştım

Osmangazi ilçesi Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi’nde 31 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen olayda, Leyla ile Hakkı Koca çifti arasında yaşanan tartışma kanlı bir sonla bitti. Sanayi Caddesi’nde seyir halinde olan çiftin aracı yavaşlayınca Leyla Koca araçtan inip kaçmaya başladı. Eşini takip eden Hakkı Koca, çıkardığı bıçakla Leyla Koca’yı yaraladı ve olay bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Leyla Koca maalesef hayatını kaybederken, Hakkı Koca ise çevredekiler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı.

Daha önce bir televizyon programına katılan çiftin burada da tartıştığı ortaya çıktı. Görüntülerde, stüdyoyu terk eden Leyla Koca’nın “O arsayı sana vermiyorum” dediği ve bu sözler üzerine Hakkı Koca’nın “Dengesiz konuşma” diyerek eşine saldırdığı görüldü.

Emniyetteki ifadesinde, “Eşimin başka biriyle ilişkisi olduğunu öğrendim ve bu sebep yüzünden tartışma çıktı. Bana hakaret edince kontrolümü kaybettim. Araçtan inip kaçmaya başlayınca kendisini yakaladım, gerisini hatırlamıyorum” şeklinde konuşan Hakkı Koca tutuklandı. Savcılık soruşturması sonucunda ‘Eşe ve kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı ve Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada tutuklu sanık, avukatlar ve Leyla Koca’nın yakınları hazır bulundu.

Mahkemede ifade veren Hakkı Koca, “Eşimin Mustafa Z. isimli bir sevgilisi vardı. Bunun farkındaydım. Olay günü, arabada seyahat ediyorduk ve Leyla telefonumu alarak sevgilisiyle konuştu. Ardından bana, ‘Mustafa’nın çocukları beni izliyor’ diyerek telefonu bana attı ve ben de Mustafa ile tartıştım. Bu sırada Leyla arabadan inip kaçmaya başladı, ben de peşinden gittim. Sonrasında bana saldıran bir grup insan nedeniyle kontrolümü kaybettim ve Leyla’yı bıçakladım” dedi.

Duruşmada çiftin cezaevindeki oğlu Sefa Koca da dinlendi ve “Anne ve babam arasında hiçbir sorun yoktu, çoğu zaman tartışırlardı ancak hemen barışırlardı. Babam düzenli olarak beni ziyarete gelirdi, annem ise sadece 2 kez uğradı. Babamdan şikayetçi değilim” şeklinde konuştu.

Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek Mustafa Z. ve diğer tanıkların dinlenmesine karar verdi.