Kadın Haklarına Destek: Önemli Sunum ve Kararlar

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan kadına şiddet rakamları: KADES’e 1 milyon 219 bin ihbar yapıldı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na Yapılan Sunumda Alınan Önemli Kararlar

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na yapılan sunumda, İçişleri Bakanı Yerlikaya tarafından kadına yönelik şiddetle mücadelede alınan önemli kararlara vurgu yapıldı.

DEVLETE SALDIRI KABUL EDİYORUZ

Kadınların hak mücadelesini desteklediklerini belirten Yerlikaya, “Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Her türlü çalışmayı en güçlü şekilde destekliyoruz. Kadınlara yönelik her türlü şiddeti, sadece o kadının şahsında değil milletimize, devletimize ve değerlerimize de yapılmış saldırı olarak kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya ayrıca, kadın personel sayısının toplam personel sayısının yüzde 10’una ulaştığını belirtirken, kadına yönelik şiddetle mücadelede izlenen yolları da detaylandırdı.

1 MİLYON 219 BİN İHBAR

Asayiş başlığı altında kadına yönelik şiddetle mücadeledeki çalışmaların önemine vurgu yapan Yerlikaya, “Elektronik kelepçeyle olası pek çok şiddet vakasını önlemeyi başardık. 1 Temmuz itibarıyla KADES aplikasyonu indirilme sayısının 6 milyon 597 bin 15’e ulaştığını ve bugüne kadar 1 milyon 219 bin ihbar yapıldığını” belirtti.

Kadına yönelik mücadele birimini 1287’ye yükselttiklerini dile getiren Yerlikaya, aynı zamanda erkek çalışanlara yönelik fırsat eşitliği eğitimleri verdiklerini de sözlerine ekledi.

Yerlikaya, terör örgütü PKK’ya katılım konusunda da “Şu anda ülke içerisinde olabilecek en düşük hale geldi. Katılım ve terör eylemiyle ilgili gelinen sayılar, 22 yıldan beri gelinen nokta, bu işin artık bitme noktasında olduğunu” ifadeleriyle değerlendirmede bulundu.