Kadına Yönelik Şiddet: İstanbul’da Yaşanan Korkunç Olay

Eşini 32 yerinden bıçaklayan bu caniye ibretlik ceza verilsin

İstanbul Üsküdar’da yaşamını sürdüren Merve Veziroğlu, eşi Yunus Yıldırım ile sosyal medya platformunda paylaştığı videolarıyla tanınmıştı. Geçmişte iki kez şiddet gördüğü için eşine şikayette bulunan Merve Veziroğlu, ancak hala evliliğini sonlandırmamıştı. 5 Ağustos sabahı çift yine tartışmaya başladı. Tartışmanın uzamaması için Merve Veziroğlu kahvaltı hazırladı ve eşini yanına çağırdı. Ancak kahvaltı masasında çift bir kez daha anlaşamadı. Yunus Yıldırım, eline aldığı bıçakla Merve Veziroğlu’nu 32 kez bıçakladıktan sonra polisi aradı. Kanlar içinde yatarken polis tarafından bulunan Merve Veziroğlu hemen hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından yaşadıklarını anlattığı bir videoyu sosyal medya hesabında “Işığımı söndürmek isteyenlere cevap” başlığıyla yayınladı. Merve Veziroğlu, korkunç günlerini şu şekilde anlattı:

“Defalarca ayrılmak istediğimi söyledim. Bana, ‘Hukuken seninle boşanırım, seni 5 ay unuturum ve geri döndüğümde seni yok ederim. Beni cezaevine atamazsın. En fazla uzaklaştırma kararı alırsın. Bütün kadın cinayetlerinde herkes uzaklaştırma kararı alıyor zaten’ dedi. Olaydan bir gün önce işten ayrılmıştı. Sabah uyandığımda bir videoya yapılan bir yorum beni çok sinirlendirdi. Bu yüzden dedim ki, senin en sevdiğin kahvaltıyı hazırlayayım, belki mutlu olursun. İki saat boyunca sadece beni aşağıladı, kötüledi. Ardından telefonum elinde, kahvaltıyı hazırladığım bıçak diğer elinde bana yaklaştı. ‘Seni burada öldüreceğim ve tüm kadınlara ibret olacaksın’ dedi. Çok yalvardım ama duygusuzdu.”

“Hayatım gözümün önünde bir film şeridi gibi geçti. Annem ve babamın hayatta olmasını kıskandı, başarılı biri olmamı kıskandı. İnsanların sevgisini kazanmamı kıskandı. Varoluşumu kıskandı. Benim gibi şiddet gören tüm kadınlar adına yanımızda olun. Adalet sağlansın.”