Kadına Yönelik Şiddet: Son Vakalar Öncekileri Aratmıyor

İstanbul’da kadın cinayetleri durmuyor... 7 günde 7 kadın 7 ölüm

Ülkemizde kadına şiddet ve cinayetler devam ederken, son günlerde birçok acı olay yaşandı. 4 Ekim günü, İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, tanıdığı İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i bıçaklayarak öldürdü. Katillerin tanıdık olması, cinayetlerin vahşetini arttırdı. Çelik, kadınları öldürdükten sonra intihar etti.

Kübra Güler Cinayeti

Bursa’da yaşayan ve boşanma sürecinde olan Kübra Güler, 5 Ekim günü İstanbul Eyüpsultan’da çocuklarını görmek istedi. Ancak kayınpederi Mehmet Fidyel tarafından başından vurularak öldürüldü. Güler, İstanbul’a çocuklarını görmeye gittiği halde, hayattan koparıldı.

Dilber M. Vakası

Fatih’te yaşayan Dilber M., eşiyle 7 Ekim günü sabah tartıştıktan sonra intihar etti. Eşi Turgut M., eve döndüğünde eşinin cansız bedeniyle karşılaştı. Turgut M., kendini de yaralayarak hastaneye kaldırıldı. Dilber M.’nin ölümü şüpheli bulunduğu için soruşturma devam ediyor.

Berivan Önala Olayı

10 Ekim’de Bakırköy’de, hastane bahçesinde eşi Erhan Önala tarafından vurulan Berivan Önala hayatını kaybetti. Eşinin daha önceden 22 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Erhan Önala, karısını öldürdükten sonra intihar etti.

Güler Muslu’nun Ölümü

11 Ekim’de Esenler’de, Karısı Gülcan Usal’ın karnını bıçaklayarak öldüren Adem Muslu, polisi arayarak “Yanlışlıkla eşimi vurdum” dedi. Polis ekipleri olay yerinde kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Muslu, karısının kendisini aldattığını iddia etti. Gülcan Usal’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor.