Kadınların Güçlenmesi ve Toplumsal Kalkınma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Aile Destek Merkezlerinden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Kadınların Güçlenmesi Toplumsal Kalkınmanın Anahtarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşların yaşamlarına değer katmak ve olumlu değişimler yaratmak amacıyla çeşitli hizmetler sunduklarını açıkladı. Bakan Göktaş, “Sosyal kalkınma ve toplumsal adaletin sağlanması kadınların güçlenmesi ile mümkündür. Kadınlarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmak için hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz” dedi.

Aile Destek Merkezleri’nin 2012 yılından beri faaliyet gösterdiğini belirten Bakan Göktaş, “ADEM’lerimizde kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak kurs ve eğitimler veriyoruz. Kadınlarımızın ekonomik hayatta daha aktif rol almasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, geçtiğimiz yıl 140 bin kişinin faydalandığı ADEM’lerin ülke genelinde yaygınlaştırılacağını vurgulayarak, “Bugüne kadar 3 milyon kişi hizmetlerimizden faydalandı. Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ADEM’lerde kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimlerin de bulunduğunu belirtti. Ayrıca el sanatları, kuaförlük, giyim, terzilik, aşçılık, bilişim teknolojileri gibi çeşitli kurslar ile müzikal, kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler de düzenlendiğini aktardı.”