Kâğıthane’de Şehitlikle Sonuçlanan Polis Memuru Çarpması Davası İddianame Aşamasında

'Dur' ihtarına uymayarak polisi şehit eden Osman Boyraz için istenen ceza belli oldu

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Alp Efe Bekit, 15 Temmuz akşamı Merkez Mahallesi İmrahor Caddesi’nde gerçekleştirilen sabit motosiklet denetiminde “Dur” ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü tarafından çarptı ve ağır yaralandı. Bekit, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef şehit oldu. Olay yerinde gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Osman Boyraz ise “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayın detaylarına yer verildi. İddianamede, şüphelinin standart dışı gürültülü bir egzoz ile yolun sağ kısmından resmi polis üniformalı görevlilere doğru hızla gelerek, polisleri fark etmesi üzerine yolun soluna doğru yön değiştirdiği belirtildi. Kavşakta bekleyen polis memurları, şüphelinin kaçmaya çalıştığını fark ederek kavşağı kapattı ve “Dur” ikazında bulundu. Ancak şüpheli, hızını daha da artırarak kavşağa süratle girdi ve bilerek Alp Efe Bekit’e çarparak ölümüne neden oldu.

Şüpheli Osman Boyraz ifadesinde, ortalama hızının 70-80 kilometre olduğunu ve motosikletle tek başına seyir halindeyken aniden Bekit’i gördüğünü belirtti. Yavaşlamak istediğini fakat motorun frenine sert bir şekilde basamadığını ifade etti. Çarpma sonucunda hem kendisinin hem de motosikletin düştüğünü ve olayı tam olarak hatırlamadığını belirtti. Polis memurlarının kendisini ambulansa bindirip hastaneye götürdüğünü söyledi.

İddianamede ayrıca, şüphelinin motosiklet kullanmak için ehliyeti olmadığı ve Karayolları Trafik Kanunu’na göre kusurlu olduğu vurgulandı. Boyraz’ın, uygulama yapan polislerden kaçmak amacıyla önce sol şeritten sağ şeride geçtiği ve sonra da Bekit’in “Dur” ikazına rağmen hızını artırarak onun üzerine doğru sürdüğü kaydedildi. Osman Boyraz hakkında “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Dava, ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.