Kahraman Askerlerimizin Şehadeti Yürekleri Dağladı

Şehidin ‘al bayraklı tabut’ paylaşımı yürekleri dağladı... Acılı babadan duygulandıran mesaj

İki gün önce Irak’ın kuzeyinden gelen 6 askerimizin şehadet haberini aldık. Bugün ise Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde 6 askerimizin daha şehit olduğunu öğrendik. Bu acı haber hepimizi derinden etkiledi.
Birinci şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan. 25 yaşındaki Ahmet Arslan’ın şehadet haberi, Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki ailesine ulaştı. Şehidin ailesine şehadet haberi, Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri yetkililer tarafından verildi. Türk bayrakları şehidin baba evine asıldı. Ahmet Arslan, evli ve bir çocuk babasıydı.
İkinci şehitimiz ise Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan. Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Şehidin acı haberini, Gaziantep’teki ailesine sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer verdi. Şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Öncesinde ise Kemal Aslan’ın komutanına gönderdiği bir video ortaya çıktı. Şehit, videoda “Komutanım, şehit olursam bu videom sizde kalsın, saygılar” dedi.
Diğer şehitlerimizin isimleri de şu şekilde: Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem ve Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar. Bu cesur askerlerimiz de Irak’ta yapılan Pençe- Kilit Harekatı’nda teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit düştüler.
Şehitlerimizin ailelerine ve tüm Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Bu kahraman askerlerimiz, vatanları için canlarını feda ettiler. Şehitlerimizin söz konusu durumdaki paylaşımlarından da anlaşılacağı gibi, vatanlarına minnettardık.

Bugün Şırnak’ta düzenlenen törenle şehitlerimizin cenazeleri memleketlerine uğurlandı. Bu acı haber hepimizin yüreğini dağladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.