“Kahraman Madencilerin Arama Kurtarma Faaliyetlerine Övgü”

Zonguldak'ta 6 Şubat depremleri için anma programı

Zonguldak’ta düzenlenen anma etkinliğinde, Kahramanmaraş’taki depremlerde yıkılan bölgelerde arama kurtarma faaliyetlerine katılan madenciler özel bir öneme sahip oldu. Etkinliğe siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, madenciler ve vatandaşlar da katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Madenci Anıtı’na karanfil bırakıldı.

Madenciler ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin buluştuğu Madenci Anıtı’ndaki etkinlikte konuşan Maden Mühendisi Erdoğan Kaymakçı, “Sabahın kör saatinde betonların altında kalarak hayatını kaybeden insanlarımız var. Madenci arkadaşlarımız canlarını tehlikeye atarak kurtarma operasyonlarına katıldı ve bu yüzden onları saygıyla anıyoruz” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Asrın Felaketinde 4 bin maden işçisinin arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını belirterek, “Madenci arkadaşlarımızla beraber büyük bir özveriyle enkaz altındaki insanları kurtardık. Onlar gerçek kahramandı; yaptıkları çalışmalarla birçok insanımızı hayata döndürdüler. Tüm madenci kardeşlerimi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Depremde görev alan madencilerden Sadettin İnam, Adıyaman’da yaşadığı arama kurtarma deneyimini paylaşarak, “Yıkılan binalardan insanları çıkarmak için çaba gösterdik. Bir çocuk ve bir anne kurtarıldı, bu gerçekten çok özel bir duyguydu” diye konuştu.

Yerüstü işçisi olarak görev yapan Remzi Atmaca ise deprem sonrası lojistik destek sağladıklarını belirterek, “Depremden sonra birçok şehirde yardımlarımızı dağıttık. Görev yerimizi gezmek ve yardımcı olmak istedik. Bu olay bizi derinden etkiledi. Arkadaşlarımızın yaşadığı zorlukları gözlemledik ve onlara destek verdik. Birçok ceset çıkartmamıza rağmen, şehirleri ve insanları gördükten sonra büyük yıkımla yüzleştik. Ancak yardımcı olan arkadaşlarımızın güçlü duruşu ve sağlam karakteri bizi ilham verdi” şeklinde konuştu.