“KAHRAMANLAR-33 Operasyonu ile Teröristlerin Sığıınakları Yok Edildi”

12 ilde dev operasyon! Bakan Yerlikaya: Tek tek imha edildi

KAHRAMANLAR-33 Operasyonu Nefes Kesti

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Türkiye topraklarında eylem yapmayı planlayan BTÖ teröristlerine büyük darbe vuruldu. Çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıları saklamak için kullanılan mağara ve sığınakların etkin bir şekilde yok edildiği belirtilen operasyon dahilinde toplamda 78 adet barınma alanı imha edildi. Ayrıca çok sayıda anti-tank, obüs ve top mühimmatı ile tanksavar silahı ele geçirildi.

Içişleri Bakanlığından yapılan açıklama şu sözlerle sürdü: “Terör örgütünün inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.”

12 İlde Operasyon Gerçekleştirildi

Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum ve Gümüşhane’deki operasyonda Jandarma Özel Harekat, Komando birlikleri ve Güvenlik Korucuları aktif rol aldı. Operasyona ATAK helikopterler, J-SİHA birlikleri de destek verdi.

Teröristlere Ait Cephanelik Ele Geçirildi

Operasyon sonucunda teröristlerin sakladığı önemli miktarlarda silah ve mühimmatta İçişleri Bakanlığı tarafından ele geçirildi. Bunlar arasında 29 adet roketatar anti-tank mühimmatı, 5 adet obüs mühimmatı, bir adet 155 mm’lik top mühimmatı ve bir adet AT-4 tanksavar bulunuyor.

Yine operasyon kapsamında teröristlerden 120 kg bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, 13 adet el bombası, 10 adet el yapımı patlayıcı ve çok sayıda piyade tüfeği de ele geçirildi.

Türkiye’nin Terörle Mücadelesi Devam Ediyor

Yapılan açıklamaya göre, Türk güvenlik güçleri yılın her günü, her anı terörle mücadeleye devam ediyor. Bu kapsamda son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonların devam edeceği belirtildi.