Kahramanmaraş Depreminde Hayatını Kaybeden Ailenin Dramı

Ailesini ve kızını Ebrar Sitesi enkazında kaybetti... Hayata tutunmaya çalışıyorlar

Kahramanmaraş’ta yaşayan 29 yaşındaki Gamze Bilginer Doğan, depremi kendi evinde deneyimledi. Deprem sırasında eşi Hatay’da olan Doğan, iki kız çocuğuna sahip olduğunu ve birinin depremde hayatını kaybettiğini söyledi. Doğan, deprem günü gece geç saatlerde babasının kızı Işıl’ı eve getirdiğini belirtti. Diğer kızı 9 yaşındaki Ece, anne Fatma (55) ve baba Bekir Bilginer (65) ise Ebrar Sitesi’ndeki evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Depremzedelerden biri olan Gamze, zorluklara rağmen hayat mücadelesine devam ettiğini ifade etti.

“Ben depremde annem, babam ve kızım Ece’yi kaybettim. Ailem 15 yıldır Ebrar Sitesi’nde yaşamaktaydı. O gece ertesi gün okul tatili olduğu için annem çocukları almıştı. Orada kalacaklardı, fakat deprem onları orada yakaladı. Küçük kızım Işıl da oradaydı ve canı sıkıldığı için uyuyamıyor, ödevlerini bitiremediğini söyleyerek evde olmak istiyordu. Babam da gece 01:00’de Işıl’ı eve getirdi. Annemi aradım ve Ece’nin neden gelmediğini sordum. Annem, ‘O uyuyor’ dedi.

6 Şubat depremi sonrası yaşadıklarını anlatan Gamze, “Koşarak buraya geldik, mesafe çok kısaydı zaten yıkıldığını tahmin ediyordum. Geldiğimde gördüm, tanımakta çok zorlandım. Sonra onları bulduk, seslerini duyamadım. Onlar da beni duyamadı. İletişim kuramadık. Depremden sonra Işıl, eşim ve ben psikolojik olarak çöktük, işi bırakmak zorunda kaldım. Can kaybımız ve yaşadığımız mağduriyetler devam ediyor. Ece 9 yaşındaydı, Işıl 8 yaşında. Şu anda Işıl büyük bir boşluk içinde. Çok zorlanıyor ve içine kapanık bir kız oldu, benimle konuşmuyor. Konuşurken burnu kanıyor. Yalnızlık hissediyor” şeklinde konuştu.