Kahramanmaraş’a Yeniden İnşa Çalışmaları Devam Ediyor

Deprem bölgesinde 30 bin köy evinin teslimi hedefleniyor... Bakan Kurum: Modern konutlar teslim ediyoruz

Bakanlık, Depremden Etkilenen Kahramanmaraş İçin Yeniden İnşa Çalışmalarını Sürdürüyor

Bakanlığın açıklamasına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin yeniden ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezlerinde sağlam temeller üzerine sosyal donatılı yaşam alanları inşa edilirken, yıkılan köylerde modern köy konutları yapılmaktadır. Bugüne kadar 11 ilde 4 bin 120 köy evi hak sahiplerine teslim edilmiştir. Toplamda 60 bin köy evinin ihalesi tamamlanmış olup, 105 ilçede 48 bin 274 köy evinin inşası devam etmektedir. 30 bin köy evinin yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedeflenmektedir. Betonarme ve çelik karkas yapılı köy evleri, 100 ile 125 metrekare arasında, 3+1 olarak inşa edilmektedir.

Bakan Kurum: Depremzedelere Modern Konutlar Teslim Ediyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da inşa edilen köy evlerinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Devletimiz de hükümetimiz de çok güçlü. Bize güvenen hiçbir vatandaşımızı yarı yolda bırakmadık, bırakmayacağız. Hatay’ımıza bağlı köylerde, depremden etkilenen vatandaşlarımıza; tek katlı, yöresel mimariye uyumlu, depreme dayanıklı, modern konutlar teslim ediyoruz. Gözünüz aydın, haneniz şen olsun” dedi.

Çevre Bakanlığı: Yeni Köyler ve Konutlar İnşa Ediyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral ise “Yeni köyler ve konutlar inşa ediyoruz. Bakanlığımızın geliştirdiği 6 farklı tipte köy evi mevcut. Hem yörenin coğrafi özelliklerine hem de talep durumlarına dikkat ederek uygun olan köy evi tipini seçiyoruz ve bunların inşasına başlıyoruz. Kaliteye ve mahremiyete özellikle önem gösterdiğimiz köy konutlarımız, depreme dayanıklı ve ısı yalıtımlıdır. Amacımız, en kısa sürede afetzede kardeşlerimizi huzurlu, mutlu ve güvenli yuvalarına kavuşturmaktır.” şeklinde konuştu.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Saylak Mahallesi’ndeki depremzedeler, bakanlığın hızla inşa ettiği modern köy evlerine taşınmaya başladı. Mahalle Muhtarı Ömer Şaday, depremde köylerinin yüzde 70’inin yıkıldığını, ancak bakanlığın hızlı bir şekilde konutlarını tamamladığını belirtti. Depremzedeler ise yeni evlerinin sağlam olduğunu ve çok beğendiklerini dile getirdi.