Kamil Koç Turizm’e ait otobüsün korkunç kazası: 12 ölü, 18 yaralı

Katliam gibi kaza: 12 ölü, 18 yaralı... Yolcu otobüsü şarampole devrildi

İstanbul’a gitmek üzere olan Kamil Koç Turizm’e ait bir yolcu otobüsü, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kontrolünü kaybederek karşı şeride geçti ve 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Bu korkunç kaza sonucunda sürücü Adem Tatlısu ve yolculardan 12 kişi hayatını kaybederken, 18 kişi yaralandı. Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralıların içerisinde bir kişinin durumu ağır olduğu belirtildi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, hastaneleri ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Vali Özkan, kazanın sebebinin dikkatsizlik ve tedbirsizlik olduğunu ifade ederek, net sonuçları gelecek soruşturma sonucunda öğreneceklerini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli soruşturmanın başlatıldığını sosyal medya hesabından duyururken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaralıların tedavilerinin devam ettiğini paylaştı. Kazada hayatını kaybeden 12 kişinin yanı sıra 18 kişinin de yaralandığı belirtildi, bunlardan birinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Kaza öncesinde otobüsün Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki görüntüleri ortaya çıktı. Otobüsün yolcuları aldığı ve sürücü Adem Tatlısu’nun bir süre yolcularla sohbet ettikten sonra İstanbul’a doğru hareket ettiği görülüyor.

Sürüş psikolojisinin önemine dikkat çeken Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Söyler, şehirlerarası otobüs şoförlerinin iyi bir sürüş psikolojisine sahip olmaları gerektiğini vurgulayarak, şoförlerin günde 9 saatten fazla araç kullanmaması gerektiğini belirtti. Şoförlerin ayrıca eğitim seviyelerinin yükseltilmesi ve ilkyardım bilgisine sahip olmalarının önemli olduğunu ekledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ise uykusuzluğun sürücüler üzerinde alkol ve uyuşturucu kullanımının etkisi gibi olumsuz sonuçlar yarattığını söyledi.

Kaza sonrası siyasiler de başsağlığı mesajları yayımladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ailelere başsağlığı dileklerini iletti.