Kanyon Kurtarma Operasyonu: Şahindere’den Grup Helikopterle Kurtarıldı

Çağrı karadan yardım havadan


Altınoluk Jandarma Karakol Komutanlığı, Şahindere Kanyonu’na Kaybolan Grubu Kurtardı

İstanbul’dan Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında yer alan Şahindere Kanyonu’na gelen 10 kişi, önceki sabah, doğa gezisine çıktı. Dönüş yolunda kaybolduklarını fark ederek, 21.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp yardım istediler.

İhbar üzerine bölgeye 8 Asayiş Timi, 1 Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), 1 İstihbarat Timi, 1 Köpek Timi ve 1 Asayiş Komando Timi gönderildi. Ayrıca AFAD personeli, AKUT ekipleri, UMKE ve 2 ambulans da hazır bekletildi.

Grupla telefon irtibatı sağlanarak durumları hakkında bilgi alındı. Aydın Jandarma İHA Komutanlığı’ndan bir İHA bölgeye gönderildi. Keşif faaliyetlerinin ardından grubun yeri tespit edilirken, kurtarma çalışmalarına ara verildi. Çalışmalara dün günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı ve grup helikopterle kurtarıldı. Grubun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

10 kişilik ekibe Kaz Dağları’nda ormana girişlerin yasak olması nedeniyle 2052 lira idari para cezası kesildi ve adli soruşturma başlatıldı.

Grup adına açıklama yapan Mert Topçuoğlu, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Şahindere Kanyonu’nu geçmek istedik. 10 kişilik grubun hareket kabiliyeti de biraz pratik olmadığından derede böyle bir yerde kaldık. Üşüme, su, yüzme artık kramplar yorgunluk vesaire derken arkadaşlarımızdan 1-2 kişi biraz üşümeye başladı. Hipotermi riski gördük. Ateş yakarak gece boyunca ısındık. Akşam hava durumu şehir merkezinde hissedilen gibi değil. Şahindere Kanyonu’nda hava eksiye düşüyor. Jandarma birimi olsun, AFAD birimi olsun ya da yerel kolluk kuvveti olsun yardım etmek için uğraştı.”