Karabağ Köyünde Gerçekleşen Üzücü Olayda Cinayet Şüphesi Oluştu

Töreniz batsın... Baba ve ağabey tutuklandı

KARS Kağızman’a bağlı olan Karabağ köyünde, 21 Aralık 2021 tarihinde, jandarmaya, 13 yaşındaki kız çocuğu Berna K.’nin başından tabancayla vurduğu ihbarı yapıldı. Jandarma ve sağlık ekipleri adrese yönlendirildi. Sağlık ekibi, Berna K.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Berna K.’nin cenazesi, köy mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılması üzerine, ifadeleri alınan aile fertleri, Berna K.’nin intihar ettiğini ifade etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Jandarma Komutanlığı tarafından JASAT personelinden oluşan özel bir ekip kuruldu. Yeni delillerin incelenmesi ve elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda, Berna K.’nin babası M.K. (65), annesi F.K. (59), kardeşleri İ.K. (36), M.K. (18) ve B.K. (16) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan aile fertleri, başlangıçta kızlarının intihar ettiğini iddia etti. Ancak daha sonra yapılan çapraz sorgulamalar sonucunda, olayın bir cinayet olduğu ortaya çıktı. Aile fertlerinin bir araya gelerek Berna K.’yi “namus” bahanesiyle öldürdüğü tespit edildi. Şüpheliler mahkemeye sevk edildi. Kızın babası M.K. ve ağabeyi İ.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Annesi F.K. ve diğer ağabeyleri M.K. ile B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.