Karabağlar’da Gizli Tünelde Saklanan Şahıs Silah Atölyesiyle Yakalandı

Cezaevi firarisinin evine baskın! Kaçış tüneli kazdığı ortaya çıktı

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği tarafından yapılan bir operasyonda, G.D. isimli bir şahsın ilçedeki bir adreste saklandığı bilgisi elde edildi. Bu bilgi üzerine polis ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı ve adreste önlem aldı. G.D.’nin daha önce hüküm giymiş bir suçlu olduğu ve kaçtığının tespit edilmesi üzerine polis evine baskın düzenledi. Ancak, evde bulunamayan şüphelinin gizlendiği yerin yatak odasında, üzeri dolabın çekmecesi ile kapatılmış bir tünel bulundu. Polis ekipleri bu tüneli takip ederek, dar bir koridorun ardından kömürlüğe çıktığını gördü. Kömürlük kapısında yasaklı bir ırk olan Pitbul cinsi bir köpeği gören polis, köpeği etkisiz hale getirmek için veterinerden yardım aldı. Ardından kömürlük kapısından içeri giren ekipler, G.D.’yi saklarken yakaladılar.

Operasyon sonucunda yapılan aramalarda, şüpheli G.D.’nin kömürlüğü silah üretimi için kullanılan bir atölyeye dönüştürdüğü ortaya çıktı. Adreste ve kömürlükte yapılan aramalarda, 9 adet ruhsatsız tabanca, 10 farklı boyutta ruhsatsız tabanca sürgü kapağı, 74 farklı çapta tabanca fişeği, silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 844 adet yeşil reçeteye tabi sentetik ecza hap, 140 gram metamfetamin, hassas terazi ve 11 bin TL ele geçirildi.

G.D. operasyonun ardından gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. Kendisi hakkında kasten yaralama, gasp, motosiklet hırsızlığı, uyuşturucu kullanma, ateşli silah bulundurma ve açıktan hırsızlık gibi 25 suçtan kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından G.D.’nin cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

Öte yandan, polis ekiplerinin adrese geldiğinde, G.D.’nin kazdığı tünelden geçerek kömürlüğe indiği, polislerin kömürlüğe girmesi durumunda ise eve çıkarak gizlendiği ortaya çıktı.