Karaçay Deresi Yağışlar Sonucu Tehlike Oluşturuyor

Karaçay Mahallesi’ndeki Karaçay Deresi, artan yağışlarla birlikte debisini artırarak tehlikeli seviyelere ulaştı.

Yakın zamanda yaşanan seller nedeniyle dere yatağında bulunan su bendi yıkılarak çökmelere sebep oldu. Bölgeye yardım ekipleri sevk edildi ve önlemler alındı.

Karaçay mesire alanı ve yürüyüş yolunda trafiğe kapatma işlemi yapılarak iş makineleriyle çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Kadir Kara, ekiplerden bilgi aldı ve durumu yakından takip ediyor.

Osmaniye Valiliği, yaklaşan kuvvetli yağışlarla ilgili vatandaşları uyararak ani sel, su baskınları, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Osmaniye’de şiddetli yağış: Toprak yol çöktü, beton bent yıkıldı

Karaçay Deresi Yükseldi, Tehlike Oluştu

Karaçay Mahallesi’ndeki Karaçay Deresi, son iki gündür devam eden şiddetli yağışlar sonucunda debisini artırdı. Dere yatağında bulunan su bendinin bazı bölümleri yıkılarak çökmelere neden oldu. Bu durum üzerine bölgeye belediye, AFAD ve DSİ ekipleri sevk edildi.

Oluşan tehlike nedeniyle Karaçay mesire alanı ve yürüyüş yolunda şerit çekilerek araç trafiğine kapatılarak önlem alındı. Ayrıca, bölgeye iş makineleriyle müdahale edilerek çalışmalar devam etmekte. Belediye Başkanı Kadir Kara, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Osmaniye Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bölgede kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtilerek, vatandaşların ani sel, su baskınları, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Ankara’da Yaşanan Cinayet Olayıyla İlgili Şok Edici Gelişmeler

Geçtiğimiz yıl 26 Haziran’da Ankara’da Eren Yetiş ile mahalleden arkadaşı Volkan Uzel arasında çıkan tartışma ölüme neden oldu. Tarafların babalarının da dahil olduğu tartışmada Eren Yetiş, kendisine saldıran Musa Uzel’e tabanca ile ateş etti. Ağır yaralanan Musa Uzel, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Eren Yetiş ve babası Vedat Yetiş olayın ardından kaçtılar, ancak polis ekiplerince yakalanarak tutuklandılar.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianameye göre Eren Yetiş’e ‘kasten öldürme’ suçundan 18 yıl, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 3 yıl hapis cezası talep edildi. Vedat Yetiş hakkında da ‘kasten öldürme’ suçundan 18 yıl hapis cezası istendi. Eren Yetiş ifadesinde, Musa Uzel’e ateş ettiğini kabul ederken, uyuşturucu madde kullandığını ve olay anında kendinde olmadığını iddia etti. “Volkan’ın babası geldi, sopayla bana vurmaya başladı. Volkan olay yerinden kaçtı, ona ateş etmedim.” şeklinde konuşan Eren Yetiş, pişmanlık duyduğunu belirtti.

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı, Eren Yetiş’in Musa Uzel’e üç kez ateş ettiğini ve silahı babası Vedat Yetiş’in yardımı ile ormana attığını belirtti. Sanıkların olayın başından sonuna kadar fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiklerini vurgulayan savcı, Eren Yetiş’e ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 3 yıl hapis cezası, Vedat Yetiş’e ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası önerdi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.